donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Oud-burgemeester Koos Wiersma in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Oud-burgemeester Koos Wiersma is te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’ van 21 oktober. Wiersma trad in januari 2019 aan als eerste burgemeester van de gemeente Westerkwartier.

Negen maanden lang was hij actief als waarnemend burgemeester van de fusiegemeente. Voordien was hij burgemeester van de voormalige gemeente De Marne. Hij begon zijn politieke loopbaan als CDA-raadslid en later -wethouder van de voormalige gemeente Zuidhorn. Na Westerkwartier trad hij ook nog enige tijd op als waarnemend burgemeester van de vroegere gemeente Appingedam die inmiddels is opgegaan in gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam, Loppersum).

Hoe kijkt Wiersma terug op zijn politiek-bestuurlijke werk in het Westerkwartier? En heeft de herindeling in de provincie gebracht wat hij ervan had verwacht?

CDA en de boeren

De oud-burgemeester heeft een agrarische achtergrond. Hij reageert in de live uitzending op de landelijke perikelen bij zijn partij CDA die een groot deel van haar boerenachterban verloor aan met name de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas. Wat kan en moet het CDA doen om het electorale tijd vóór de verkiezingsdatum van 22 november nog te keren? We willen natuurlijk ook weten of Wiersma vertrouwen heeft in de nieuwbakken landelijke CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal.

Politiek op Zaterdag is van 11 tot 12 uur. De uitzending kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken