dinsdag, april 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’: Klacht uit Leekster wijk Oostindie en JA21-lijsttrekker Thomas Blinde

Deel op Facebook

Twee bewoners van nieuwbouwwijk Oostindie in Leek en lijsttrekker Thomas Blinde uit Roden van JA21 zijn in de laatste uitzending van januari te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’.

Studiogasten zijn de bewoners Wietse Jan Kiestra en Kees Wagenaar van de Leekster nieuwbouwwijk Oostindie. Zij zijn boos op de gemeente Westerkwartier die volgens hen haar eerdere toezegging niet nakomt om De Hoven, onderdeel van Oostindie, een Drentse uitstraling te geven. 

In plaats van de beloofde gebakken klinkers koos de gemeente onlangs voor veel goedkopere betonklinkers als bestrating. De bewoners voelen zich bij deze keuze gepasseerd. Zij eisen dat Westerkwartier haar eerdere toezegging nakomt. “En waarom wil verantwoordelijk wethouder Hans Haze niet met ons praten?”, vragen zij zich in gemoede af.

Houdt JA21 haar vijf zetels vast?
Derde studiogast is Rodenaar Thomas Blinde, die namens de partij JA21 op 15 maart uitkomt bij de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe. Voor zijn partij staat er heel wat op het spel. Want Blinde en zijn fractiegenoten kwamen vier jaar geleden uit namens Forum voor Democratie. 

Onder die vlag haalden zij een groot aantal zetels binnen. Uit onvrede met het beleid van Forum scheidden Blinde en zijn kompanen zich later af. De hamvraag is: Slagen zij erin om nu zoveel jaar later het huidige zeteltal van vijf voor JA21 vast te houden?

Meepraten kan!
De uitzending duurt zaterdag van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Er is gelegenheid voor luisteraars om mee te praten. Wie dat wil, kan een Whatsapp bericht sturen op het mobiele nummer 06 19 83 83 80 van RTV Zulthe. De live uitzending is later terug te luisteren via ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken