zondag, mei 26, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ over hardrijders en bevingsellende 

Deel op Facebook

Op binnenwegen in Westerkwartier en Noordenveld wordt soms roekeloos hard gereden. De lokale partij VZ Westerkwartier vroeg hiervoor deze week aandacht in de gemeenteraad. Burgemeester Ard van der Tuuk bevestigde dit risicovolle rijgedrag van automobilisten. Reden voor de burgemeester om publiekelijk de oproep te doen: ‘Gedraag je op de weg’.

In ‘Politiek op zaterdag’ bellen we deze week met burgemeester Van der Tuuk. We vragen hem om een toelichting te geven op zijn oproep.

Lijst Pieter Omtzigt

In de studio in Marum neemt de Bedumse Annemarie Heite plaats. Zij is kandidaat-Tweede Kamerlid voor de lijst Nieuw Sociaal Contract van zittend kamerlid Pieter Omtzigt. Heite is in Noordenveld niet helemaal onbekend. Twee jaar geleden was zij kandidaat-wethouder voor de Lijst Groen Noordenveld (LGN). 

Heite geniet bekendheid in Groningen als gedupeerde van aardbevingen. Met de regelmaat van de klok schoof zij aan bij talkshows op de landelijke televisie om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek. 

Politieke ambities

We praten met Heite over de verkiezingen op 22 november, over haar politieke ambities en uiteraard over de vraag wat zij in de Tweede Kamer voor Noord-Nederland kan en wil betekenen.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken