donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raadsleden in debat over tijdelijke opvang asielzoekers in Midwolde

Deel op Facebook

Twee raadsleden uit de gemeente Westerkwartier gaan op 17 februari met elkaar in debat in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Het betreft VVD-fractievoorzitter Jeroen Betten uit Zevenhuizen en GroenLinks-raadslid Klaas-Wybo van der Hoek uit Grijpskerk. Zij debatteren over de opvang gedurende drie maanden van 70 asielzoekers uit het overvolle ‘Ter Apel’ in een bedrijfshal op de voormalige locatie van recyclingbedrijf Dusseldorp/Jager in Midwolde. 

VVD-aanvoerder Betten vindt het kwalijk dat B en W besloten tot opvang buiten de gemeenteraad om. ,,Ik moest het nieuws vernemen van verontruste burgers uit Midwolde. Omdat het college de raad niet tijdig had geïnformeerd, stond ik met de mond vol tanden”, zei hij deze week tijdens het interpellatiedebat dat hij namens de VVD-fractie had aangevraagd. ,,Opvang van asielzoekers houdt de samenleving heel erg bezig. Ik vind dat de gemeenteraad over zo’n belangwekkende in het openbaar moet debatteren.”

Compliment voor ‘moedig’ besluit

Tegen zijn eigen zin in deed GroenLinkser Van der Hoek mee aan het debat. Hij maakte van de gelegenheid dankbaar gebruik om het college (waarin zijn partij vertegenwoordigd is) te complimenteren voor het ‘moedige’ besluit om Ter Apel de helpende hand te reiken en ontheemden uit bijvoorbeeld oorlogsgebied in het Westerkartier gastvrij te ontvangen. 

Permanent AZC in Westerkwartier? 

De ChristenUnie liet bij monde van fractievoorzitter Koos Siegers uit Oostwold weten dat Westerkwartier ruimte zou moeten bieden aan een permanent asielzoekerscentrum in deze gemeente. ,,Als tweede gemeente in Groningen zijn we dit aan onze stand verplicht.” In de uitzending reageren Betten en Van der Hoek op deze suggestie van de CU.

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. De uitzending kan later via de link ‘uitzending gemist’ op deze website worden terug geluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken