donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ras-socialist Kees Lakerveld (80) te gast in Politiek op zaterdag

Deel op Facebook

Ras-socialist Kees Lakerveld (inmiddels 80 jaar) uit Zevenhuizen is zaterdag 6 april te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Bijna dertig jaar lang maakte hij namens de PvdA deel uit van de gemeenteraad van Leek. Vele jaren trad hij op als fractievoorzitter namens de PvdA die in die tijd veruit de grootste fractie was in raad Leek.

Met presentator en (oud-DVHN-)raadsverslaggever Koos Bijlsma blikt Lakerveld in het programma terug op zijn loopbaan in de Leekster politiek. Wat waren voor hem de hoogte- en dieptepunten? Waarom zegde hij zo’n tien jaar geleden zijn lidmaatschap op van de PvdA om zich vorig jaar toch weer opnieuw aan te sluiten? Hoe kijkt hij aan tegen de landelijke samenwerking met GroenLinks? En wat doet Lakerveld – tevens lid van de Socialistische Partij – als het komt tot een landelijke fusie tussen PvdA en GroenLinks.

Anti-herindeling

Als raadslid was Lakerveld indertijd fel gekant tegen gemeentelijke herindeling. Hoe kijkt hij nu zoveel jaren later aan tegen het functioneren van fusiegemeente Westerkwartier?

Overlijden wethouder Sijperda

Voordat we in gesprek gaan met Lakerveld bellen we met oud-voorman Ytsen van der Velde van de lokale partij VZ Westerkwartier. Van der Velde reageert op het overlijden op paasmaandag van VZ-wethouder Marjan Sijperda. 

Scholenfusie Roden? 

Rond half twaalf bellen we met bestuurder Patrick Tuil van scholenorganisatie Quadraten. Hij geeft bij deze gelegenheid  de stand van zaken rond de mogelijke fusie tussen de twee christelijke basisscholen De Parel en De Hoeksteen in Roden.

Regie en techniek van het programma is in handen van Bert Flonk. De live-uitzending is later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website terug te beluisteren.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken