donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Robert Meijer (VVD) blikt in ‘Politiek op zaterdag’ terug op twee jaar wethouderschap

Deel op Facebook

VVD-wethouder Robert Meijer is zaterdag 23 maart te gast in het wekelijks programma ‘Politiek op zaterdag’. We blikken met hem terug op twee jaar wethouderschap in de gemeente Noordenveld. Op welke fronten viel het mee en op welke fronten viel het wellicht ook tegen? Voordat Meijer namens zijn partij toetrad tot het college van B en W was hij actief in de oppositie binnen raad Noordenveld. 

Specifieke thema’s die aan de orde komen zijn: de (gevaarlijke) situatie op de Zevenhuisterweg bij Nieuw Roden, de waterproblematiek (haperende riolering) in Peize, de geplande woningbouw in Roden-Zuid en de miserabele financiële prognoses voor veel gemeenten. Noordenveld en Westerkwartier stevenen af op 2026, wat in financieel opzichten voor veel plattelandsgemeenten als ‘financieel ‘ravijnjaar’ wordt betiteld.

Project ‘Nij Begun’

Ook gaan we in gesprek met de relatief jeugdige wethouder over het project ‘Nij Begun’: de vele miljarden die de komende dertig jaar vrijkomen uit Den Haag als compensatie voor de problematiek rond de gasopslag bij Langelo en de aardbevingen. Heeft Robert Meijer al een idee hoe Noord-Drenthe het geld moet binnenslepen? En waaraan zou hij het willen besteden? 

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma als presentatoren. De uitzending is na afloop een week lang terug te beluisteren via de link ‘Uitzending gemist’ op de website van RTV Zulthe.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken