zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Siegers (CU) en Van Putten (VZ) in ‘Politiek op zaterdag’: Hoe voorkom je (v)echtscheidingen?

Deel op Facebook

De gemeente Westerkwartier moet alles in het werk stellen om (v)echtscheidingen te voorkomen. Daarvoor pleiten de fracties van ChristenUnie en VZ Westerkwartier. 

Op hun voorstel nam een meerderheid van de gemeenteraad vorig jaar een motie aan. Daarin werd gepleit voor een onderzoek om als gemeente na te gaan in hoeverre het mogelijk is om een (gratis) cursus aan te bieden aan jonge ouders. Zo’n cursus moet echtparen helpen om met elkaar te communiceren. Wellicht dat echtscheidingen hierdoor kunnen worden voorkomen, luidt de gedachte.

Koos Siegers

Ongewenste betutteling?

Namens ChristenUnie en VZ zitten de raadsleden Koos Siegers en Cynthia van Putten zaterdag in de studio van RTV Zulthe om in het programma ‘Politiek op zaterdag’ uit de doeken te doen wat er van hun voorstel terecht is gekomen. Maar ligt het eigenlijk wel op de weg van de burgerlijke gemeente om echtscheidingen te voorkomen? En wat is de reactie van de beide raadsleden op kritiek van partijen als D66 en VVD die het aanbieden van een ‘relatiecursus’ door de gemeente zien als vorm van ongewenste betutteling?

Meepraten?

De live uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Luisteraars die mee willen praten, kunnen een appbericht sturen naar 06 19838380.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken