zondag, mei 26, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wat doet BBB voor boeren in Groningen? Voorman Gouke Moes gast in ‘Politiek op zaterdag

Deel op Facebook

De Groninger voorman Gouke Moes van de BoerBurgerBeweging is zaterdag 7 oktober te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Moes woont in Den Ham en eindigde als lijsttrekker als grote overwinnaar bij de Statenverkiezingen van vorig jaar. Met twaalf zetels is BBB verreweg de grootste speler in de provinciale politiek van Groningen.

Na de verkiezingen ging BBB in zee met burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier als (in-)formateur. Die smeedde een nieuw provinciebestuur waarin BBB, PvdA, ChristenUnie en Groninger Belang met elkaar samenwerken. Hoe kijkt Moes terug op het formatieproces en hoe tevreden is hij over de prestaties tot nu toe van het college van Gedeputeerde Staten? Belangrijke vraag is ook: wat is er bereikt voor de boeren in Groningen die vanwege de stikstofproblematiek al langere tijd vrezen voor hun eigen toekomst.

Tij keren voor BBB?

De programmamakers Koos Bijlsma en Bert Flonk (regie en techniek) zullen Moes ook vragen wat hij verwacht van BBB bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Kan de partij van Caroline van der Plas uitgroeien tot de grootste partij die wellicht de premier mag leveren?  De peilingen van de laatste tijd laten zien dat BBB keldert in de kiezersgunst ten faveure van partijen als Nieuw Sociaal Contract (lijst van Pieter Omtzigt), VVD en PvdA-GroenLinks. Wat moet Van der Plas doen om het tij te keren?

Woningbouw Noordenveld

Aan het begin van de uitzending bellen we met voorvrouw Tineke Nieboer van Lijst Groen Noordenveld (LGN). Zij en haar partij zetten grote vraagtekens bij de woningbouwambities van B en W van Noordenveld. LGN is van oordeel dat de gemeente moet inzetten op inbreidingsplannen in plaats van het opofferen van weilanden voor woningbouw. De live uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken