zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Westerkwartier komt agenten tekort, burgemeester te gast in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier is zaterdag te gast in het wekelijkse programma ‘Politiek op zaterdag’. We praten met hem over problemen op het gebied van de openbare orde.

Zo wordt de sterkte van de basiseenheid van politie Westerkwartier al jarenlang als te krap ervaren. De gemeenteraad wil dat er meer blauw komt op straat. Wat kan de burgemeester hieraan doen?

Meer blauw op straat?

Regelmatig zijn drugsdealers actief in de dorpen van Westerkwartier. Buurtbewoners ondervinden hiervan vaak veel hinder. Bij gebrek aan mankracht is de politie veelal niet in staat om adequaat in te grijpen. Herkent burgemeester Van der Tuuk de klachten vanuit de burgerij hierover? Ook praten we met hem over de inzet van de politie om een halt toe te roepen aan de zogenoemde ondermijnende criminaliteit.

VZ-voorman over drugs

Voordat de burgemeester aan het woord komt, bellen we zaterdag eerst met fractievoorzitter Ytsen van der Velden van de lokale partij VZ Westerkwartier. Hij vindt dat de politie veel meer moet inzetten op de bestrijding van drugsgebruik en het oppakken van drugsdealers.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Nóg een (oud-)burgemeester

Volgende week zaterdag (21 oktober) is Van der Tuuk’s voorganger, oud-burgemeester Koos Wiersma, te gast in ‘Politiek op zaterdag’. Bij de start van de nieuwe gemeente vier jaar geleden nam hij het waarnemend burgemeesterschap negen maanden voor zijn rekening. Met Wiersma, die oud-wethouder is van Zuidhorn, praten we onder andere over de (landelijke) partijperikelen bij het CDA.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken