zondag, mei 26, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wethouder Haze te gast in ‘Politiek op zaterdag’. Zit de woningbouw in Westerkwartier op schema?

Deel op Facebook

De vorig jaar zomer namens VZ Westerkwartier aangetreden wethouder Hans Haze is op 15 april te gast in het live programma ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe. Met de presentatoren Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) blikt hij terug op zijn eerste jaar als wethouder. 

Haze is de man die het ambitieuze woningbouwprogramma dat Westerkwartier heeft ontwikkeld, van de grond moet tillen. De komende jaren wil de gemeente jaarlijks gemiddeld 400 huizen bouwen. Waar wordt er straks gebouwd en zit de gemeente bij het uitvoeren van dit huzarenstukje op schema?

Hoofdpijndossiers

De nieuwe VZ-bestuurder die tegenwoordig in Niehove woont, is verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening. Hoe kijkt hij aan tegen een hoofddossier als de kwestie-Hofman in Leek? Als naaste buurman van het grootwinkelcentrum wil de zittende garagehouder in een nu nog leegstaand pand grootschalige detailhandel uitoefenen. Hoe schat Haze de kwestie in?

Verplaatsing Hummel en klachten uit Oostindie

Andere gespreksonderwerpen die voorbij komen zijn de vervangende nieuwbouw voor recyclingbedrijf Hummel in Leek. Omwonenden pleiten voor verplaatsing van het bedrijf na de zoveelste brand op rij op de huidige locatie. Ook praten we met de wethouder over de klacht van een aantal bewoners van de Leekster nieuwbouwwijk Oostindie die zich misleid voelen door de gemeente. De bewoners missen in hun woonwijk de ‘Drentse uitstraling’ die de gemeente in hun ogen vooraf had beloofd. 

De uitzending is van elf tot twaalf uur en kan later via de link ‘uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd. Volgende week is de Noordenveldse VVD-wethouder Robert Meijer – ook hij trad vorig jaar aan – onze hoofdgast in de studio.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken