maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

WereldVrede Wandeling in Roden op zaterdag 25 november

Deel op Facebook

We hebben het allemaal kunnen zien…..
De beelden van de baby op de IC, een pasgeboren kind dat zich veilig waant in de handen van volwassenen. Een bloot lijfje met alleen een luier aan, in een couveuse, aan de beademing. Zal ook dit kind uiteindelijk gedood worden door kille wapens, door kille handen en kille harten? We worden dagelijks geraakt door verschrikkelijke beelden, door de wanhoop in de ogen, zoekend naar veiligheid, warmte en liefde.

Het gevoel onmachtig te zijn, maar toch iets te willen doen heeft Yvon van Diemen en Laetitia Schweitzer bij elkaar gebracht.
Yvon: ‘Mijn energie, jouw energie, onze energie moet toch het verschil kunnen maken? Laten we deze bundelen en het universum insturen. Dan zal er toch ergens een kil hart ontdooien, een kille hand warm worden, een kil wapen veranderen in warmte en geborgenheid.’


In navolging van initiatieven elders in het land werd besloten ook in Roden een WereldVrede Wandeling te organiseren. Er werden mensen benaderd om mee te helpen en inmiddels worden de plannen verder uitgewerkt met als uitgangspunt ‘Laat onze energie daarheen gaan waar het zo nodig is, zodat we elkaar terugvinden en samen gaan werken om uiteindelijk de verschillen te omarmen en een gelijkwaardige liefdevolle en respectvolle samenleving te creëren.’

De wandeling vindt plaats op zaterdag 25 november, wordt in stilte gelopen en is ongeveer 6 km lang. Straten als de Vredelaan, de Vrijheidslaan en het Bevrijdingsplantsoen zijn in de route opgenomen.
Start om 10.00 uur, verzamelen vanaf 09.45 bij monument Het Vertrekpunt (bij de bibliotheek/het busstation) in Roden.

Het is ook mogelijk om ergens langs de route aan te haken of alleen bij het start- en/of eindpunt aanwezig te zijn. Rond 12.00 uur zal de afsluiting plaatsvinden op de parkeerplaats van Landgoed Mensinge met o.a. een toespraak van Klaas Smid, burgemeester van Noordenveld. Singer-songwriter Harrie Loco uit Vries heeft zijn muzikale medewerking toegezegd.


Uitingen van Vrede zijn welkom, bijv. door het dragen van iets wits. Omdat de wandeling bedoeld is voor Vrede voor iedereen is er geen ruimte voor politieke of religieuze uitingen.

        Sluit je aan en doe mee met De WereldVrede Wandeling in Roden!
In verband met de organisatie is het fijn als je laat weten of je komt, maar spontaan meedoen mag natuurlijk ook!                                                          Opgave via: wereldvredemars.roden@gmail.com.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken