zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wethouder Stomphorst opent Outdoor Beweegpark in De Wilp

Deel op Facebook

Vrijdag 21 juni om 14.00 uur opent wethouder Sport en Gezondheid Harry Stomphorst het nieuwe Outdoor Beweegpark in De Wilp. Hij doet dit samen met leerlingen van groep 6 en 7 van de basisschool. Het beweegpark ligt aan de Schoolstraat tussen het dorpshuis (nr. 17) en de Dagwinkel (nr. 19) in. Het beweegpark is een initiatief van Plaatselijk Belang Vooruitgang De Wilp, dat samen met de gemeente en verschillende belangengroepen in het dorp tot stand is gekomen.

Buiten bewegen en sporten
Het beweegpark in De Wilp past binnen het gezondheidsbeleid van de gemeente en de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht). Het draagt bij aan de leefbaarheid en nodigt de bewoners uit een stap te maken naar bewegen en sporten in de openbare buitenruimte. Om het park financieel mogelijk te maken heeft Plaatselijk Belang geld binnengehaald via het Loket Leefbaarheid. De gemeente heeft bijgedragen met een subsidie vanuit Leefbaarheid.

Nieuwe sportieve voorziening

Wethouder Harry Stomphorst: “Dit initiatief juichen we van harte toe. Bewegen is gezond en samen bewegen is goed voor de onderlinge verbondenheid. In dit beweegpark kunnen jong en oud op een ongedwongen manier (samen) bewegen in de buitenruimte. We dragen als gemeente dan ook graag bij aan deze nieuwe sportieve buitenvoorziening voor de bewoners van De Wilp en omgeving.” 

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken