donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Fierljeppen in Grijpskerk

Deel op Facebook

Ook vandaag, zaterdag 22 juli, zijn er weer Fierljepwedstrijden in Grijpskerk. Door het slechte weer zijn er in de middag helaas een aantal wedstrijden afgelast. Of de wedstrijden van vanavond doorgaan is nog even onzeker, het weer speelt daarbij een doorslaggevende rol. Mocht u de wedstrijden willen bezoeken dan is het verstandig om zelf even iets mee te nemen om op te zitten.

Fierljeppen in Grijpskerk

Fierljepvereniging Grijpskerk is de enige fierljepvereniging in de provincie Groningen! Sinds 1960 wordt het fierljeppen in wedstrijdverband georganiseerd door de FLB samen met de aangesloten verenigingen. Fierljeppen is een echte zomersport, de wedstrijden beginnen in mei en eindigen in september met het Nederlands Kampioenschap. Fierljeppen lijkt allang niet meer op het slootjespringen. Elk jaar worden records verbeterd, heren senioren topklasse springen regelmatig verder dan 20 m. Voor de jeugd zijn bij elke vereniging twee jeugdschansjes aangelegd en ook zij hebben hun eigen wedstrijdcompetitie. 

Meer informatie is te vinden op http://fierljeppeningrijpskerk.nl/

Onze verslaggever Henk Rozema was vanochtend aanwezig in Grijpskerk bij de training van de jeugd, en maakte daar wat foto’s.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken