Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Geweldige wedstrijd eindigt in overwinning: KVW’22 1 blijft in de overgangsklasse

Deel op Facebook

De korfballers van KVW’22 speelden afgelopen zaterdag thuis tegen ZKC’19 uit Zuidwolde , Na een prima eerste helft (11-10 voorsprong) gaven de Leeksters de tweede helft ook thuis en wonnen met 23-20. Door deze overwinning handhaaft het vlaggenschip zich in de overgangsklasse.

In de eerste helft speelde KVW’22 naar behoren. Beide vakken speelden met vertrouwen in hun eigen aanval en kwamen tot een redelijk scoringspercentage. Daarentegen stond dat ze verdedigend de boel redelijk op orde hadden. In het verloop van de eerste helft liep KVW’22 dan ook gestaag uit naar een voorsprong van drie doelpunten: 10-7. Echter, vlak voor rust scoorde de ploeg uit Zuidwolde een aantal keren waardoor ze in de wedstrijd bleven.

De thuisploeg speelde na de pauze met het hetzelfde vertrouwen van de eerste helft. Gesteund door het geweldige publiek bleef KVW’22 de baas in eigen huis. Het duo Daling/Roelfsema  nam een time-out, en deed hierin nog een aantal tactische keuzes. De Leeksters speelden de wedstrijd professioneel uit, waardoor de champagne ontkurkt kon worden. Handhaving was een feit, en dat is een fantastische prestatie in deze poule des doods.

Volgende week sluit KVW’22 de competitie af in Zuidlaren, tegen het plaatselijke Ritola. Voor beide ploegen staat er niks meer op het spel.