zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

GOMOS bereidt zich voor op wedstrijd tegen FC Groningen: ‘Ga voor een keurige 1-7’

Deel op Facebook

In Norg wacht voetbalvereniging GOMOS vanavond een bijzondere uitdaging: het opnemen tegen FC Groningen. De oefenwedstrijd vormt de opening van het seizoen voor de Groningers en is voor de Norgers een ideale gelegenheid om een mooi evenement op te zetten, waar het zelf nog het nodige aan overhoudt.

Een veel beter moment om FC Groningen te treffen, kan GOMOS zich niet wensen. De hype rondom de kersverse Eredivisionist is tot een hoogtepunt gestegen en dan is het ook nog eens de allereerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Norgers hopen dan ook een flink aantal toeschouwers te mogen verwelkomen. “Rond de 2.500”, zegt Reint-Jan Auwema stellig.

Nieuw clubgebouw

Het bestuurslid heeft recht van spreken. Een kilometer verderop verkoopt ondernemer Albert Flik kaarten in zijn modezaak. “In totaal zijn er al 500 weg in de voorverkoop. We hebben wel eens eerder oefenwedstrijden van FC Groningen op ons terrein gehad, maar dan waren er in de voorverkoop nog niet zoveel kaarten weg als nu.”

Dat is goed nieuws voor de clubkas. Hoewel de tegenstanders uit Groningen betaald moeten worden, houdt de club zelf genoeg over. Denk alleen al aan de recette en de verkoop van eten en drinken. “We houden er zeker aan over”, zegt Auwema. “Je moet er geen verlies op lijden. Maar uiteindelijk is het hoofddoel een fantastische avond voor jong en oud binnen de club.”

Kassa?

Toch kan GOMOS het geld goed gebruiken. Eind vorig jaar kreeg de club groen licht voor het bouwen van een nieuwe accommodatie aan de Schapendrift. Totale kosten: 3 miljoen euro, waarvan GOMOS 1,2 miljoen euro voor eigen rekening moet nemen. Dan helpt een avond zoals die tegen FC Groningen.

“We hebben aardig wat sponsors weten binnen te halen, die helpen met risico’s afdekken. We hebben er financieel een goede avond aan”, zegt Auwema.

Eerder voor Groningen dan voor Emmen

“Je merkt dat FC Groningen leeft”, zegt Flik in zijn winkel. “Ik weet ook wel zeker dat er in Norg meer mensen voor Groningen zijn dan voor FC Emmen.”

Dat denkt Auwema ook. “Veel Noord-Drenten trekken naar Groningen. Wij hebben als club ook een goede band met Groningen. Zo zijn ze hier al een paar keer geweest voor een oefenwedstrijd en hebben we in het verleden voetbalkampen georganiseerd.”

Keurige 1-7

Aan een voorspelling durft diezelfde Auwema zich niet te wagen. “Ik hoop dat het onder de tien doelpunten voor Groningen blijft.” Dorpsgenoot Flik durft zich wel uit te spreken. “Ik ga dan voor een keurige 1-7.” Met daarbij de aantekening dat zijn zoon Youri de enige Norger treffer voor zijn rekening neemt.

De voorverkoop is gisteren gestopt. Vanavond kunnen er aan de kassa in Norg nog kaarten worden gekocht. De wedstrijd begint om half acht.

Kijk voor een videoreportage op de site van RTV Drenthe.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken