zondag, mei 26, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld: promotie naar de overgangsklasse is een feit

Deel op Facebook

“Noordenveld promoveert naar de overgangsklasse” stond bovenaan het krantenartikel uit het seizoen 2003/2004. Het betreffende krantenartikel met bijbehorende foto’s hangt al decennialang als een mooie collage in de korfbalkantine. Twintig jaar na dato herhaalt de geschiedenis zich en promoveert KV Noordenveld wederom naar de overgangsklasse.

Voor de trouwe lezers van deze verslagen is het wellicht opmerkelijk. Vorig jaar rond deze tijd stond Noordenveld 1 nog puntloos onderaan in de 1e klasse. Koppen als “wederom verlies voor Noordenveld 1” en “Welkom in de eerste klasse: Noordenveld verliest derde wedstrijd op rij” waren meer regel dan uitzondering. Des te knapper van de ploeg van Van Haastrecht dat zij nog voor het einde van de competitie het kampioenschap binnen hebben gesleept en promoveert. Volgende week kan er vrijuit gespeeld worden en zal de uitslag geen effect meer hebben op de kampioen.

De veldcompetitie is dit jaar (voor het eerst) snel beslist. Dat komt door een aanpassing in het competitieschema. Dit betekent dus dat Noordenveld na de zaalcompetitie uitkomt in de overgangsklasse.

Dat Noordenveld gisteren al kampioen zou worden, was niet volledig in de lijn der verwachting. De Mast-formatie stond namelijk maar één punt los van runner-up en buurtgenoot KVW’22. Alleen wanneer KVW’22 punten zou laten liggen in hun wedstrijd tegen de Wâlden en Noordenveld zou winnen, betekende dat een eerste plek voor KV Noordenveld. En u raadt het al, dat gebeurde.

Noordenveld was gisteren aan haar stand verplicht om de punten mee te nemen uit De Knipe. Zij traden om 16.00 uur aan tegen hekkensluiter Kinea/Udiros. Trainer/coach Jesper van Haastrecht: “De wedstrijd zelf was een gevalletje ‘veldkorfbal ten voeten uit’. Harde wind en een (kunstgras)veld van slechte kwaliteit. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de koploper veel beter korfbalde dan thuisploeg Kinea/Udiros. Door twee snelle afstandsschoten stond er binnen 5 minuten toch een 2-0 achterstand op het bord. Daarna was het een kwestie van punt voor punt terugkomen en uiteindelijk uitlopen. Via een ruststand van 2-4 ging men de tweede helft met veel vertrouwen tegemoet. Uiteindelijk gaf kwaliteit de doorslag waardoor er met duidelijke cijfers (7-14) gewonnen werd in De Knipe”.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer wist de ploeg het direct: vizier op 14 oktober want dan wordt de competitie beslist. Maar de bussen meegereisde supporters wist al te vertellen dat directe concurrent KVW’22 gelijk had gespeeld. Na het doorspitten van pagina’s lange promotie reglementen kwam uiteindelijk toch het verlossende antwoord: KV Noordenveld 1 is kampioen. Een prestatie om trots op te zijn!

Volgende week speelt Noordenveld 1 haar laatste wedstrijd voor de zaal tegen De Wâlden. Aanvang: 17.00 uur op het korfbalveld aan de Borglaan in Roden. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Noordenveld 2 thuis haar kampioenswedstrijd. Zij treden aan tegen ROG uit Groningen en bij winst zijn ook zij kampioen. Aanvang: 15.30 uur.

De oproep is dan ook om met veel supporters de gehele selectie aan te moedigen. Om eerst Noordenveld 2 naar de overwinning te helpen en vervolgens Noordenveld 1 te feliciteren. Het belooft een gezellige middag en avond te worden met veel vermaak. Dus we rekenen op uw komst! Heel graag tot dan!

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken