Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld verliest eerste veldwedstrijd van ZKC’19

Deel op Facebook

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 22 april 2023 de eerste wedstrijd van het 2e deel veldseizoen, na het succesvol verlopen zaalseizoen, aan de Borglaan tegen runner-up ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde. Leek een ruststand van 7-10 nog overbrugbaar voor de oranje tijgers, na de rust liepen de gasten steeds verder uit. Eindstand : 15-27.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘ De 2e helft van het veldseizoen begon niet zoals gehoopt. In de eerste wedstrijd ging de Mast-formatie hard onderuit tegen ZKC’19. We kwamen niet scherp de kleedkamer uit, binnen 10 minuten stonden we 1-5 achter. We schoten zelf niet raak en pakten verdedigend te weinig rebounds waardoor ZKC kon blijven herhalen.
Vlak voor rust kregen we iets meer grip op de tegenstanders waardoor we stapje voor stapje dichterbij kwamen en met een 7-10 achterstand de kleedkamer in gingen.
Met goede moed werd er gestart aan de tweede helft, maar na rust was het helaas hetzelfde verhaal als in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. ZKC scoorde zes keer en Noordenveld kon de korf maar één keer vinden. Dan staat het 8-16 en is de wedstrijd gespeeld.
We staan dus nog steeds zonder punten onderaan in de 1e klasse A. Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd tegen KIOS in Ruinerwold. Op papier kan het een spannend potje worden tussen de nummer 7 en 8 van de competitie. We hebben nog wat goed te maken t.o.v. onze eerste ontmoeting met Kios (14-25 verlies)’.  De wedstrijd in Ruinerwold begint 29 april om 14.30 uur op Sportpark De Kiosk.

Scores kv Noordenveld : Anna de Boer 4, Nienke Bolt 3, Robin van Bolhuis 3, Jasper Lütter 1, Remco Greive 1, Evelien Tepper 1, Lianne Bangma 1 en Sven Stobbe 1.