maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Opening van de nieuwe Jeu de Boules banen en Beweegtuin in Zevenhuizen

Deel op Facebook

Op donderdagmiddag 11 mei rond 15.30 uur opent wethouder Harrie Stomphorst officieel de nieuwe Jeu de Boules banen en de nieuwe Beweegtuin naast het Multi Functioneel Centrum de Molenstreek in Zevenhuizen.

Beide aanwinsten zijn de afgelopen winter aangelegd naast het MFC op het sportcomplex. Op de Jeu de Boules banen kunnen 6 wedstrijden tegelijk worden gespeeld en in de Beweegtuin staan beweeg toestellen met instructie bordjes hoe je er gebruik van kan maken.

De Jeu de Boules banen zijn aangelegd met hulp van vrijwilligers door loonbedrijf Zoutman uit Zevenhuizen en de speeltoestellen in de beweegtuin zijn geleverd door ’t Faan uit Leek.

Het was aanvankelijk de bedoeling om de beweegtoestellen langs de ijsbaan neer te zetten maar door de ontwikkeling van de nieuwe Jeu de Boules baan is de beweegtuin er nu naast aangelegd.

Financieel zijn de nieuwe aanwinsten mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier, het Nationaal Programma Groningen, het RABO Coöperatiefonds en het Univé Buurtfonds.

MFC de Molenstreek is nu o.a. het centrum voor Voetbal, Korfbal, Schaatsen, Tennis, Darten, Badminton, Zumba, Volleybal en Jeu de Boules. Afgevaardigden van deze clubs zijn natuurlijk uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. De beweegtuin is altijd toegankelijk voor mensen die aan de conditie willen werken. De Jeu de Boules banen kunnen in overleg ook worden gebruikt door andere verenigingen uit het dorp.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken