zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta delft onderspit tegen DTG

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie in Balk tegen oude bekende DTG. Beide ploegen treffen elkaar regelmatig en de ploegen kennen elkaar dus goed. Sparta startte met een gewijzigde samenstelling ten opzichte van de laatste veldwedstrijd, maar de instelling was niet veranderd; winnen!

Even na half 4 floot scheidsrechter De Leeuw voor aanvang van de wedstrijd. Sparta, dat zich prima staande hield onder de druk van de Friese ploeg, wist via de strafworpstip op voorsprong te komen. De thuisploeg haakte aan en daarna was het Sparta dat wachtte op de foutjes van DTG. Dit lukt en Sparta liep uit naar een 1-5 voorsprong. Van afstand was DTG scherp en zo haakten zij weer aan en namen zelf brutaal de 7-6 voorsprong. Na de time-out van Moric van der Lei stond Sparta op scherp en werd er bij een 7-10 voorsprong gerust.

In de rust hamerde Van der Lei erop om de juiste kansen af te wachten en rekening te houden met de zakkende heren van DTG.

Na rust opende de Zevenhuisters de score weer, maar kon DTG al vrij snel weer aanhaken. Via 13-13 liepen de Friezen uit naar 16-14, waarna ineens de vlam in de pan sloeg en Sparta noodgedwongen moest wisselen. Via allerlei verschillende wissels probeerde Sparta er nog een gelijkspel uit te slepen, maar moest het genoegen nemen met een 19-18 verliespartij.

Volgende week wacht om 19:30 uur de thuiswedstrijd tegen Emmeloord. Alle publiek is van harte welkom in MFC De Molenstreek.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken