Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta pakt koppositie door winst op De Pein

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag nam de Zoutman-formatie het in Zevenhuizen op tegen koploper De Pein uit het Friese Opeinde. Beide ploegen hadden nog niet verloren, maar daar kwam voor één van de twee zaterdag verandering in.

Om half 4 floot scheidsrechter Van der Veen voor de start van de wedstrijd. Sparta begon fel en stond vlot op een comfortabele 4-1 voorsprong. Tot 7-4 leken de Zevenhuisters alles onder controle te hebben, maar De Pein kwam terug in de wedstrijd en bij 8-8 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust wist coach Moric van der Lei met een paar tactische wissels de ploeg scherp te houden. Met nog een klein kwartier op de klok was het 13-11 in het voordeel van de Zevenhuisters. De Pein bleef aan het spreekwoordelijke elastiekje, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Bij 18-16 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en mag Sparta zich koploper noemen van de 2e Klasse.

Volgende week starten de returns en neemt Sparta het in Zevenhuizen op tegen Oerterp/VKC. De ploeg waar begin september met 17-17 gelijk tegen werd gespeeld. Tijd voor revanche. Deze wedstrijd start om 15:30 uur. 

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in