© 2024 RTV Zulthe

Sparta wint ook de return duel van De Hoeve

Deel op Facebook

Door de vernieuwde opzet van de KNKV speelde Sparta zaterdag al de return tegen De Hoeve. Thuis had de Zoutman-formatie geen moeite met de Friezen en ook deze middag was het Sparta dat het betere van het spel had.

Onder prachtige nazomerse omstandigheden floot scheidsrechter Donker voor aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg nam brutaal de leiding, maar Sparta liet direct zien waarvoor het naar Friesland gekomen was en stelde, met vijf goals op rij, orde op zaken. Sparta bleef het initiatief houden en bij 5-8 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust stipte Van der Lei de punten aan waaraan gewerkt moest worden. Geduldig blijven en vooral schieten in plaats van alles naar binnen willen gooien.

Dit advies was niet aan dovemansoren gericht, want bijna alle goals in de tweede helft waren vanaf de stip of van afstand. De Hoeve was na rust wel weer de eerste die de korf vond, maar daarna waren het de Zevenhuisters die wegliepen en via 6-12 en 8-16 de wedstrijd definitief op slot gooiden. Het slotakkoord was voor De Hoeve, 11-18.

Volgende week speelt Sparta de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen. Om 15:30 uur komt SIOS/Leonidas op bezoek in Zevenhuizen.