Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sterk begin Zunobri krijgt geen vervolg

Deel op Facebook

De laatste thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen Club Brothers 1. Eerder wist Zunobri niets in te brengen op het verdedigende werk van CB en verloor met ruime cijfers, 24-14, in Groningen.

Na twee passes is het Thomas Wijtsma die de score opent van afstand, daarna krijgt CB een strafworp cadeau en benut deze, 1-1. Na de vakwissel weet Fred Pera de bal bij Stefan Steenbergen te krijgen die al onder de korf klaar staat om de bal binnen te leggen voor de 2-1. Niet lang daarna maakt CB de gelijkmaker.

Beide ploegen gaan gelijk op, maar Zunobri krijgt beduidend meer kansen om te scoren. Zodra deze erin vallen is de voorsprong gepakt en verder uitgebreid. Simone Veenstra maakt van afstand de 3-2, vanuit een doorloopbal de 4-2, Janneke Hielkema maakt de 5-2 en opnieuw is het duo Fred en Stefan goed voor een doelpunt, 6-2.

Dan verschuift het momentum naar CB. De 6-3 valt binnen na een vrije bal, dan ook de 6-4 in de laatste seconden van de eerste helft. Zo gaat Zunobri met een minder goed gevoel de rust in, van een voorsprong van vier naar slechts twee.

Na rust is het Stefan die de 7-4 maakt om de voorsprong opnieuw uit te breiden. CB dan de 7-5. Manon Brander schiet de 8-5 binnen, maar als CB opnieuw vanuit een strafworp en vrije bal weet te scoren, komt zij wel erg dichtbij, 8-7. Fred weet dan het scoren weer op te pakken voor de 9-7, maar de verdediging van Zunobri lijkt in elkaar te vallen als de 9-8 binnen valt, wederom een strafworp voor CB, 9-9, en dan komt de thuisploeg zelfs op achterstand na een afstandsschot, 9-10.

Fred zet een tandje bij voor de 10-10. Na zo’n goed start aan de wedstrijd, kan het niet zo zijn dat Zunobri alsnog zonder punten blijft zitten. Dit lijkt wel het geval als CB de voorsprong terugpakt, 10-11. De tijd dringt en na een vrije bal van Simone is alles nog mogelijk bij een 11-11 stand.

11-12. Nog een laatste aanval voor Zunobri. Fluitsignaal. Einde wedstrijd.

Door: Stefan Steenbergen