Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Thuisfavoriet Jarno Jans wint opnieuw toptennistoernooi in Roden

Deel op Facebook

Jarno Jans heeft vandaag voor de tweede keer op rij het Sociohypotheek NRT1000 tennistoernooi in Roden op zijn naam geschreven. Daarmee maakte hij het thuisfeestje van de familie Jans helemaal compleet. Een dag eerder won hij samen met zijn broer Sander de dubbelfinale.

Talloze nationale talenten waren deze week naar Roden afgereisd om een volgende stap te maken richting een professionele carrière. Het NRT 1000 toernooi van tennisvereniging REO is een topamateurtoernooi, een stapje onder het professionele niveau.

Thuisspeler Jans kende een uitstekende week op het Roner gravel. Dat kan ook gezegd worden van de andere finalist, Lars Wagenaar. Eerder deze week versloeg de Zuid-Hollander onder meer de nummer twee gerankt. Dat beloofde een spannende finale, maar niets bleek minder waar. Voor zo’n vierhonderd toeschouwers worstelde Wagenaar met zijn service. Jarno Jans wist daar perfect gebruik van te maken: 6-3 en 6-2.

De finale bij de vrouwen was veel spannender. Sara Olff, vorig jaar winnaar in Roden en als eerste geplaatst, trof hier de pas 18-jarige Joy de Zeeuw, die zich aan het voorbereiden op de US Open voor de jeugd. De winst ging uiteindelijk naar De Zeeuw: 5-7, 6-4 en 6-0.

Toernooidirecteur Matthijs Goldberg kijkt tevreden terug op het toernooi. “We hebben een heel gave week gehad, ook door het goede weer. Bovendien was het niveau hoog en was er veel publiek. Dat is mede te danken aan de Jarno en Sander Jans, die altijd veel publiek trekken en hier altijd goed presteren.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in