donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Vv Grijpskerk: met Rinie Jurna voor verdere ontwikkeling

Deel op Facebook

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk verlengt het contract met hoofdtrainer Rinie Jurna. Daarmee kiest het voor het doorzetten van de huidige ontwikkeling.

Het bestuur van vv Grijpskerk wil eigen talenten laten groeien. Er wordt veel aandacht besteed aan het behoud en de kwaliteit van de teams, in het bijzonder van de eerste en tweede herenelftallen en het dameselftal. Rust en regelmaat zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Vv Grijpskerk gaat daarom door met hoofdtrainer Jurna voor de A- en B-selectie heren.

Rinie Jurna traint nu enkele seizoenen Grijpskerk. Een deel van die tijd woedde helaas de COVID-19 pandemie. Een grote verdienste van Jurna en zijn staf is de promotie van vv Grijpskerk naar de tweede klasse vorig jaar. In die tweede klasse doet Grijpskerk het op dit moment heel verdienstelijk als promovendus.

Vóór zijn aanstelling bij vv Grijpskerk was Jurna trainer van het eerste elftal van de zondagsselectie van GRC. Verder trainde Jurna onder meer de jeugd van de eerstedivisieclub Veendam en was hij hoofdtrainer van Peize (acht jaar) en Harkemase Boys (drie jaar). Naast zijn trainerswerk is hij als sportdocent verbonden aan de sportaccommodatie ACLO (Rijksuniversiteit Groningen) en aan DUO. Tegen het eind van dit seizoen bereikt Jurna de pensioengerechtigde leeftijd.

Vv Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is blij dat Rinie Jurna heeft bijgetekend: “Jurna is een echte vakman. Gedrevenheid is zijn handelsmerk. Grijpskerk wil eigen spelers een kans geven. Ons eerste en tweede heren bestaat uit Grijpskerkers of inwoners uit omliggende dorpen. Jurna gaat goed om met spelers uit de eigen jeugd. Hij maakt ze beter en geeft ze kansen. Hij werkt vanuit een duidelijke visie. Uiteindelijk gaat het ook om goede resultaten. En die laat hij met zijn spelers en staf zien. Bij deze contractverlenging volgen we eveneens de positieve adviezen van de spelersgroep en uit de club.”

Rinie Jurna is opgetogen voor zijn contractverlenging: “Ik zet me met veel plezier in voor Grijpskerk. Het is mooi dat Grijpkerkers en de inwoners van omliggende dorpen best wel voetbalgek zijn. Alle dorpelingen hebben wel een mening over wat en hoe we doen. Ze zijn ontzettend betrokken. We kunnen nog wel wat stabieler en sterker worden. Daar werk ik graag aan. En het is fantastisch dat we een gloednieuw gebouw hebben met een kantine en kleedkamers!”     

Van der Hoek: “Het spreekt natuurlijk tot de verbeelding dat onze hoofdtrainer zelf op hoog niveau heeft gespeeld. Verder begrijpt hij het dorpse karakter.”

Jurna was profvoetballer FC Groningen en SC Heerenveen. Hij woont in Bedum.

Foto: Rinie Jurna (links) en Klaas-Wybo van der Hoek in het nieuwe gebouw van vv Grijpskerk voor een voetbalgedicht van Are Meijer

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken