woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Zunobri doet toch weer een stap vooruit

Deel op Facebook

Waar de spelers vorige week een stap terug deden tegen WSS, waren zij gebrand om twee stappen vooruit te doen tegen De Pein. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen werd gespeeld in Houtigehage. Deze werd verloren door Zunobri met maar liefst 32-8. Gedurende het seizoen is de ondergrens van Zunobri steeds hoger komen te liggen. Goede wedstrijden tegen Roreko, Stadskanaal en It Fean/Boelenslaan hebben laten zien dat het team vooruitgang blijft boeken.

Zunobri begon uitstekend uit de startblokken. Simone Veenstra opent de score met een vrije bal. Aan de andere kant weet De Pein driemaal de korf te vinden, voordat Simone opnieuw scoort voor de 2-3. Waarna De Pein tot 2-5 komt. De minuten daarna ging Zunobri niet bij de pakken neerzitten. Met schitterende doelpunten, luid gejuich en vol goede moed komt Zunobri op gelijke hoogte, 5-5. Matthijs Blaauw, Allard Veldman en wederom Simone mogen elk een doelpunt op hun naam schrijven.

De Pein staat momenteel derde in de poule met slechts twee punten achterstand op WSS en It Fean/Boelenslaan. Zij kunnen het zich niet veroorloven om zonder punten naar huis te gaan, zij hebben alles te verliezen, zij zetten daarom een tandje bij. De stand is uitgelopen tot 5-12, als Tjeerd de Jong scoort om later met een ruststand van 6-13 de kleedkamers op te zoeken.

Zunobri is goed op weg om een beter resultaat neer te zetten dan de vorige wedstrijd tegen De Pein. Iedereen is dan ook zeer tevreden over de beginfase. De zeven achtereenvolgende tegendoelpunten zijn een grote smet op de eerste helft, maar de ploeg heeft zeker niet de handdoek in de ring gegooid. Met vier sterke wissels op de bank, besluit Willem Pera dan ook om de tweede helft met deze vier verse spelers te beginnen. Fred Pera, Sanne Schuur, Karlijn Suurd en Janneke van Hielkema betreden het veld als scheidsrechter Danser de tweede helft inluidt.

Het is deze keer De Pein die de score opent. Met de nieuwe krachten gaat Zunobri verder met scoren. Tjeerd maakt de 7-14 van afstand, zoals hij vaker doet. Even later scoort Janneke van Hielkema van dichtbij. Snel daarna gooit Sharon van der Leest beheerst de bal door de mand met een doorloopbal voor een score van 9-15. Van afstand blijft De Pein met scherp schieten voor de 9-16.
De minuten later geeft Zunobri tot twee keer toe een strafworp weg. Beide worden eenvoudig afgemaakt en De Pein breidt de score uit tot 9-19 met een doorloopbal.

Zoals vaker dit seizoen staat Zunobri met tien doelpunten achter. Zoals vaker is het voorgekomen dat deze marge verder werd uitgebreid. Iets wat deze zaterdag niet aan bod zou komen. Het laatste kwartier komt Stefan Steenbergen terug het veld in. Even later nog Manon Brander en Matthijs komt in het andere vak terecht. De batterij is weer opgeladen en het scoren kan weer beginnen.

Karlijn Suurd is trefzeker vanuit de vrije bal voor de 10-19. Fred weet raak te schieten van afstand. Matthijs Blaauw is zeer precies en vanaf de zijlijn knalt hij de bal door de mand. Opnieuw scoort Fred, op fraaie wijze zweeft hij langs de korf en met één hand gooit hij de bal erin. Hij doet het eenvoudig overkomen. Ondertussen blijft De Pein wel scoren, 13-22 staat er op het scorebord.

Als kers op de taart scoort Tjeerd voor de tweede keer van afstand. Bij een stand van 14-23 fluit scheidsrechter Danser voor het einde. De handen worden geschud en de blije gezichten zijn wederom terug bij Zunobri. Het publiek, de coach en de spelers kunnen terugkijken op een zaterdagmiddag waar twee stappen vooruit zijn gezet.

Door: Stefan Steenbergen

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken