dinsdag, februari 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Expositie Mycelium

Deel op Facebook

Van 27 mei tot en met 4 juni vindt in de Roomsterborgh, Roomsterweg 5-1  te Leek de tweede grote expositie plaats van Kunstenaarsvereniging Zichtlijn. Dit keer met het actuele en inspirerende thema: Mycelium, een onzichtbare wereld.

De kunstenaars van Zichtlijn hebben zich door de volgende gedachte laten inspireren voor hun nieuwe werk. “Ondergronds groeien overal worteldraden van schimmels. Deze draden vormen netwerken en nemen voedingsstoffen op. Bovengronds zien we alleen de paddenstoelen en zwammen. Deze ondergrondse myceliumdraden zijn essentieel voor het bodemleven en het netwerk van draden zorgt voor verbinding, ondersteuning en samenwerking tussen alles wat boven en onder de grond leeft. Zonder mycelium zouden planten niet kunnen groeien en dieren en mensen niet kunnen leven. Het is een wonderlijke wereld waar we nog maar een fractie van weten.”

Van zaterdag 27 mei t/m zondag 4 juni 2023 is de expositie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Parkeren graag achter de Roomsterborgh in de nieuwbouwwijk.

Vast een kijkje nemen bij de deelnemende kunstenaars? Dat kan via www.zichtlijn.art.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken