vrijdag, maart 1, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Het Noorderland van Niekerk de geschiedenis en de verhalen.

Deel op Facebook

Er gaan veel verhalen rond van mensen die in het Noorderland speelden en wandelden en van hen die er hebben gewoond en gewerkt. Vooral oudere Niekerkers, hebben een band met de zogenaamde petgaten. ze hebben een deel van hun jeugd daar doorgebracht en bewaren er goede herinneringen aan.

Tot in de jaren 80 kon een ieder het Noorderland vrij bezoeken, nu is een voor het publiek gesloten gebied waarvan een deel in bezit is van Staatsbosbeheer.

Vanwege de verhalen is het  Noorderland een beetje een mysterieus gebied geworden  en deze geheimzinnigheid van het gebied  was de aanleiding om op onderzoek te gaan  naar de geschiedenis en de  bewoning van het Noorderland.

Na zorgvuldig onderzoek en precisie  werk is het boek  met de titel “Het Noorderland van Niekerk de geschiedenis en de verhalen” deze zomer voltooid en naar de drukker gegaan.

Wij zijn trots als historische vereniging Aeldakerka uit  Niekerk dat we dit boek kunnen presenteren, we willen dit doen op een feestelijke manier en nodigen u  allen uit om op dinsdag avond 12 september om 20.00 uur naar het dorpshuis” De Rotonde” Bloemersma straat 1b te Niekerk te komen om een boek te kopen op deze avond.  Wilt u een boek kopen dan is de prijs per boek €20,00 en als u op de jaarmarkt van afgelopen zaterdag al een boek hebt besteld, ligt deze  voor u klaar in het dorpshuis.

Streekhistorische vereniging  Aeldakerka Niekerk, Oldekerk, Faan

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken