donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Muziekproject Stapsteen – Harmonie geeft eindconcert

Deel op Facebook

Een schooljaar lang muziekles op een instrument naar keuze. Dat is wat de leerlingen van basisschool De Stapsteen in Leek kregen aangeboden aan het begin van dit schooljaar. In een uniek samenwerkingsverband tussen samenlevingsschool De Stapsteen en muziekvereniging Harmonie Leek konden leerlingen dit schooljaar muzieklessen volgen op een instrument naar keuze.

Dertig leerlingen doen mee op verschillende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, waldhoorn en slagwerk. Elke woensdagmiddag is er hard gewerkt. De ene week komen er vakdocenten lesgeven aan kleine groepjes, de andere week oefent het Stapsteenorkest op samenspel in orkest-setting.

Gemeente Westerkwartier en programma ‘Tijd voor Toekomst’
Gelukkig is de gemeente Westerkwartier, samen met het programma ‘Tijd voor Toekomst’ bereid om een groot deel van de kosten van dit muzikale experiment te subsidiëren. ‘Tijd voor Toekomst’ is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten en heeft als belangrijk doel het bevorderen van kansengelijkheid. Dit muziekproject geeft aan alle leerlingen de kans om ervaring op te doen met muziekles en het spelen in een orkest.

Concert op zaterdag 20 april van 14.00 – 15.00 uur op De Stapsteen

Stapsteen leerlingenorkest
Het leerlingenorkest van De Stapsteen laat in het eindconcert horen wat ze dit schooljaar geleerd hebben. Onder leiding van docent en dirigent Lindy Adema spelen ze een drietal stukjes die ze de afgelopen maanden geoefend hebben.

Jeugdorkest Harmonie Leek
Ook het Jeugdorkest van muziekvereniging Harmonie Leek, die het vorig schooljaar al meedeed aan hetzelfde muziekproject, laat horen hoe ver ze zijn na een jaar muziekles op de Muziekschool. Belangstellenden zijn van harte welkom op De Stapsteen op 20 april. Adres: Oldenoert 23, Leek.  Voor navigatie: volg Ewesheim 9, Leek

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken