maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tentoonstelling ‘Lapwerk’ in de CazemierBoerderij

Deel op Facebook

Van 9 september tot en met 25 november 2023 is in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert de expositie ‘Lapwerk’ te zien.

Dirkje van der Horst-Beetsma (1942) begon in de jaren zeventig met het volgen van een cursus Textiele werkvormen. Ze merkte dat ze een goed kleurgevoel had. Ze heeft geen kunstopleiding gevolgd en voelt zich vrij om haar eigen weg te gaan. Ze heeft altijd een grote belangstelling gehad voor beeldende kunst en bezoekt vaak musea en tentoonstellingen.

Werken met textiel en/of papier heeft haar voorkeur. Het warme gevoel van stoffen, de verschillende materialen en technieken en combinaties daarvan. Ook het borduren met de hand heeft haar grote belangstelling. Ze werkt impulsief, houdt van het maken van haar werk en zit soms uren, dagen achter de naaimachine.

Aan inspiratie heeft ze geen gebrek, die vindt ze om zich heen. Soms zijn het luchten of landschappen, dan weer gebruikt ze oude familiefoto’s die op stof zijn afgedrukt. Verhalen en herinneringen inspireren haar. Veel van haar werken hebben een ‘flap’. Net als met het lostrekken van behang komt er dan iets anders achter te voorschijn.

Haar bijzondere werk was inmiddels op vele plaatsen in Nederland, maar ook regelmatig in het buitenland te zien.

Sinds 1999 is Dirkje lid van de Quilt Art groep: www.quiltart.eu

Er is een boek verschenen over haar werk: ‘And then there was Light’

Meer informatie is te vinden op haar website www.dirkjevanderhorst-beetsma.eu

De tentoonstelling is te bekijken op zaterdagmiddagen van 13.30 tot 17.00 uur en voor groepen op afspraak (info@fredewalda.nl). De entree bedraagt € 3,50 (donateurs Fredewalda gratis).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken