zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Wie niet weg is, is gezien’, onderduiken op de zolder

Deel op Facebook

De maand mei staat volop in het teken van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid. Kinderen vinden het fijn om een actieve rol te hebben bij het herdenken. Door actief met herdenken bezig te zijn leren kinderen meer over de oorlog. Ze hebben het gevoel iets bij te kunnen dragen.

Op de zolder van Borg Nienoord kunnen de kinderen op een actieve manier, met qr-codes en een werkboekje, meer leren over kinderen van hun eigen leeftijd die in het Westerkwartier de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Vijf kinderen vertellen hoe ze werden buitengesloten, moesten onderduiken en het verzet hielpen. Dat doen ze via jouw eigen telefoon. Daarbij helpen hun spullen je de weg te vinden in de onderwerpen die deze jaren zo hebben getekend, zoals verzet, onderduiken, Jodenvervolging, tekorten aan alles en opgeroepen worden om in Duitsland te werken.

Het project op de zolder van Borg Nienoord is geschikt vanaf 10 jaar. Onder begeleiding van een betalende volwassene (€7,50 of gratis met de Museumkaart) mogen de kinderen gratis naar dit project. Museum Nienoord is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken