vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Woning coöperatie Wold en Waard krijgt per 1 mei een nieuwe directeur-bestuurder: Ton Schroor

Deel op Facebook

In de zomer van 2022 kondigde de huidige directeur-bestuurder Janneke Klijn aan om per 1 mei 2023 te willen stoppen met haar taken. Deze tijdige aankondiging bood woningcorporatie Wold & Waard de tijd om een zorgvuldig traject op te starten in de werving van een nieuwe directeur-bestuurder. De Raad van Commissarissen is verheugd om te kunnen melden dat vanaf 1 mei 2023 Ton Schroor als nieuwe directeur-bestuurder van start gaat.

Ton Schroor was tot voor kort algemeen directeur bij ondernemersvereniging VNO-NCW MKB Noord Nederland en daarvoor locoburgemeester en wethouder van de stad Groningen. Naast leidinggeven en besturen kenmerkt de loopbaan van Ton een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid en ondernemerschap.

Yonas Tewelde, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wold & Waard, is blij met de komst van Ton Schroor. Hij zegt daarover: “Oog voor kwetsbare burgers, solidariteit met mensen die het moeilijk hebben en een bijdrage leveren aan het onderwijs zijn thema’s en waarden waar Ton aantoonbaar een bijdrage aan heeft geleverd. Waarden en idealen die één op één passen bij de waarden en missie van Wold & Waard. Daarbij heeft hij kennis en ervaring op het terrein van gebiedsontwikkeling en vastgoed. Én een gezonde dosis boerenverstand. Een mooie combinatie en dat geeft vertrouwen.”

Janneke Klijn blijft tot 1 mei bij Wold & Waard en draagt daarna het stokje over. Ton Schroor heeft er zin in. Hij zegt: “Ik dank de Raad van Commissarissen voor de warme woorden van welkom. Ik kijk er erg naar uit mijn bijdrage te leveren aan een goed en betaalbaar thuis voor iedereen. Er staat een prachtige corporatie met een mooi en bevlogen team. Ik heb zin in de komende samenwerking.”

Wold & Waard zal met de komst van de nieuwe directeur-bestuurder de opgaven voor nieuwbouw, verduurzaming en betaalbare woningen in het Westerkwartier voortzetten. Daarbij speelt samenwerking intern en met andere partijen een grote rol.

Eind april organiseert Wold & Waard een afscheid voor Janneke Klijn. Daarover volgt op een later moment meer nieuws.  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken