dinsdag, april 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Man uit Westerkwartier (43) en broer verdacht van drugshandel en witwassen

Deel op Facebook

Een 43-jarige Westerkwartierder is opgepakt net als z’n 53-jarige broer uit Amsterdam op verdenking van witwassen, handel in drugs en valsheid in geschrifte.

Tijdens doorzoekingen op 14 maart in de woningen van de twee broers is een bedrag van 59.000 euro in beslag genomen. Ook zijn drie auto’s, telefoons, laptops en administratie meegenomen. Dat heeft de FIOD bekendgemaakt, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Controle op Schiphol

Het onderzoek naar de twee begon nadat de inwoner van Westerkwartier in 2020 op Schiphol werd gecontroleerd en hij 36.000 euro op zak bleek te hebben. Volgens FIOD had hij voor dat geld ‘geen sluitende verklaring’. Nadat zijn bankgegevens gecontroleerd waren, doken er verschillende contante stortingen op die volgens onderzoek niet verklaard konden worden door zijn inkomsten.

Vermoedens van drugshandel

Het vermoeden bestaat dat de Westerkwartierder zich bezig hield met drugshandel naar de Dominicaanse Republiek. Samen met zijn broer, de 53-jarige medeverdachte, zou hij bovendien drugs naar IJsland hebben gestuurd. Dat zat verpakt in pakketten met auto-onderdelen.

Het onderzoek wordt gedaan door het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken