maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Drie weken cel voor drugssmokkel met drone in gevangenis Veenhuizen

Deel op Facebook


Een 35-jarige man uit Soest is voor drugs bezit in de gevangenis in Veenhuizen veroordeeld tot 3 weken cel. Door middel van een drone smokkelde de veroordeelde vorig jaar in april hasj en 2 telefoons naar binnen.

Beveiligers zagen de drone vliegen bij het cellencomplex. Tijdens het doorzoeken van de cellen ontdekten zij in een kast in een broekspijp ruim 100 gram hasj en de telefoons met oplader. Ook vonden de bewakers een weegschaaltje.

De man gaf toe dat hij de buit via een stok met een haakje, door een gebroken ruit naar binnen hengelde. Hij deed dit voor zijn buurman, in ruil voor twee pakken sigaretten.

Handelshoeveelheid

Hoe dan ook, hij had dit pakket in zijn bezit zei de rechter. De dertiger uit Soest verscheen maandag niet op zitting. Hij is sinds begin maart weer vrij. De man is eerder veroordeeld voor drugsdelicten.

Met het oog op het gevonden weegschaaltje en de handelshoeveelheid hasj, is volgens de rechter de kans groot dat de man binnen de gevangenismuren aan de drugs wilde verdienen. “Daar kan je binnen de PI best rijk mee worden”, ze de rechter. Voor drugshandel werd de Soestenaar niet vervolgd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken