zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Politie treft Leekster (70) in slaapkamer aan na onderbuikgevoel alerte servicemonteur

Deel op Facebook

Dat een 70-jarige Leekster de jaarwisseling waarschijnlijk in goede gezondheid tegemoet kan gaan, heeft hij te danken aan een alerte Ziggo-medewerker. Die stond donderdagochtend op de stoep bij de woning van de man aan de Tuinmanslaan in Leek, waar de deur ondanks een service-afspraak niet werd opengedaan. De monteur vertrouwde de situatie niet en schakelde de politie in.

Die arriveert niet veel later en krijgt te maken met hetzelfde als waar de monteur tegenaan liep: niemand die de deur opent na herhaaldelijk aanbellen en -kloppen, terwijl de gordijnen zijn gesloten. ‘Binnen was het bovendien een beetje rommelig. De monteur had er geen goed gevoel bij en besloot ons daarom te bellen’, zegt politieagent Leon Helder.

Ruitje ingetikt

‘Het onderbuikgevoel dat er iets mis was, groeide per minuut. Daarom kon iemand binnen weleens in nood zijn’, zegt Helder over het gevoel dat heerste toen hij bij de Leekster voor de deur stond. Omdat de bewoner telefonisch ook niet te bereiken was en ook buren niet konden helpen, besluit de politie een ruitje in te tikken om naar binnen te kunnen.

‘Eenmaal binnen troffen we de bewoner boven op bed aan in een wat rare houding. Gelukkig was hij nog bij kennis’, gaat de agent verder. De man kon volgens Helder uitleggen dat hij was gevallen en op bed was gaan liggen, maar het lukte hem vervolgens niet meer om uit bed te komen. Ook niet toen de servicemonteur volgens afspraak aan de deur verscheen.

Complimenten

Helder aarzelde niet en schakelde ambulancepersoneel in, dat de 70-jarige vervolgens naar het ziekenhuis heeft overgebracht. Hoe het nu met de man gaat is vanwege privacyredenen niet bekend. ‘Maar het had ook anders kunnen aflopen’, zegt Helder, die de servicemonteur de complimenten overbracht voor zijn alertheid. ‘Want hij had ook gewoon weg kunnen gaan. Dat deed hij niet en daar zijn wij hem dankbaar voor.’

Lees het volledige artikel hier terug op RTV Noord

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken