zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ook de PVV mag aankloppen bij Ard van der Tuuk

Deel op Facebook

Burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier kijkt met genoegen terug op de rol van informateur/formateur die hij dit voorjaar vervulde bij het smeden van een nieuw provinciebestuur in Groningen.

“Het waren drie intensieve maanden”, blikte hij terug in het live-programma ‘Politiek op zaterdag’ van vorige week. ,,Ik vond het mooi om nieuwkomende partijen als BBB en Goninger Belang samen te brengen met gevestigde partijen als PvdA en ChristenUnie.”

Van der Tuuk sprak berichten tegen dat de Boer Burger Beweging in Groningen via de lokale partij VZ Westerkwartier die nauw samenwerkt met BBB, in contact was gekomen met BBB: “Ik heb dat even nagevraagd. Het viel BBB vóór de Statenverkiezingen in maart al op hoe Westerkwartier en ik als burgemeester ruimte gaven aan het boerenprotest om tegelijkertijd met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Zo is men bij mij uitgekomen.”

Monsterzege PVV

Tijdens de uitzending werd ook uitgebreid ingegaan op de monsterzege van de PVV van Geert Wilders bij de landelijke verkiezingen in november. Als hij een volgende keer door de PVV zou worden benaderd om als (in-)formateur op te treden, zegt hij opnieuw ja, zo liet de burgemeester weten.  

Van der Tuuk: ,,Een burgemeester hoort boven de partijen te staan. Als je in die positie wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan democratische processen, zeg ik daar ook in dat geval ‘ja’ tegen.” 

Onrust woningbouwplannen

Van der Tuuk gaf in de uitzending ook zijn commentaar op de onrust die met name in het gebied Tolbertervaart in Leek/Tolbert is ontstaan vanwege de mogelijke woningbouwplannen op die plek. 

Noordenveld

Zaterdag 30 december is burgemeester Klaas Smid van Noordenveld te gast om terug te blikken op 2023 en ook vooruit te kijken op het nieuwe jaar. De presentatie is dan in handen van Mathijs Renkema en Bert Flonk (tevens regie en techniek). De uitzending is ook dan van 11 tot 12 uur.

Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken