woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Uitslaande brand bij bedrijf in Roden (update)

Deel op Facebook

Bij een bedrijf aan de Energieweg in Roden woedt op dit moment een uitslaande brand. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe gaat het om een ‘zeer grote brand’.

Foto: Jasper Boer

Rond tien voor drie werd de brand ontdekt. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. Meerdere brandweereenheden zijn momenteel aanwezig om het vuur te blussen en verdere verspreiding tegen te gaan. Desondanks zijn de vlammen overgeslagen naar enkele naastgelegen panden, zegt RTV Drenthe-verslaggever Matthijs Renkema. Hij hoorde ook een harde knal.

Foto: Jasper Boer

‘Lucht is pikzwart’

Aan omwonenden van de brand is een NL-Alert verstuurd waarin wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De Ceintuurbaan Noord, die dwars door het noorden van Roden loopt tot aan de Oosteinde (N373), is voorlopig dicht. Na het uitbreken van de brand zijn de naastgelegen panden ontruimd. Dat gebeurde voordat de brand oversloeg.

Volgens een omwonende, die ongeveer een kilometer verderop woont, is de geur van de brand goed te ruiken. “De lucht is hier pikzwart. Het leek alsof er een gigantische regenbui aankwam, dus we hebben voor de zekerheid de paarden in de stal gezet. Toen we de brandgeur roken, hebben we besloten om alle ramen en deuren te sluiten vanwege de stank.”

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken