vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Manege Roden moet plaatsmaken voor plannen Roden-Zuid

Deel op Facebook

Manege De Hulhorst in Roden moet verhuizen zodat de gemeente Noordenveld kan bouwen op de locatie aan de Hullenweg. Het college van B en W stelt dat voor.

Er wordt al langere tijd gesproken over de manege. De locatie voor paardensport is sterk verouderd en investeringen bleven lange tijd uit, omdat niet zeker was wat er met de manege zou gebeuren. Naast plannen voor een verhuizing, werd ook de optie om te renoveren op de huidige plek serieus overwogen. 

Schot in de zaak

Het college van Noordenveld hakt nu een knoop door en stelt de manege voor te verhuizen. De voorkeur van burgemeester en wethouders gaat uit naar de hoek van de Hullenweg en de Esweg, op de grens van Roden en Nieuw-Roden. 

De manege moet op die plek meer ruimte krijgen en een geheel nieuw gebouw kunnen neerzetten. Henk van Dijk is voorzitter van Rij- en Menvereniging Mensinghe en hoopt al een tijd op een nieuw onderkomen. Hij is blij dat er nu schot in de zaak lijkt te zitten. “We zijn blij met deze uitspraak van het college. We hopen dat de gemeenteraad instemt met het voorstel zodat we snel verder kunnen met de voorbereidingen van de bouw.” 

​​​​​​​Artikel gaat verder onder de afbeelding. 

De beoogde nieuwe plek van manege De Hulhorst.

Nog 8,5 ton extra 

De Noordenveldse gemeenteraad stelde al eerder 1.725.000 euro beschikbaar. Gestegen bouwkosten maken dat het college weer bij de raad aanklopt, ditmaal om een extra bijdrage van 850.000 euro. 

Waarschijnlijk komt begin maart het voorstel van B en W in de raad. De voorbereidingen voor de verhuizing kunnen – bij groen licht – dan direct beginnen. 

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken