Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Expositie ‘Koppie Koppie’ in K38.

© Marilyn Josiena I portret Rob Mohlman
Deel op Facebook

Portretkunst is inspirerend omdat het de unieke mogelijkheid biedt om de essentie van een persoon vast te leggen, zowel fysiek als emotioneel. Op vrijdag 30 augustus om 16.00 uur wordt deze expositie geopend door kunstenaar en verhalenverteller Stephan de Jong, met een muzikale omlijsting door Ariënne Groenewoud, zangeres, zij zorgt voor portret-waardige muzikale songs.

De expositie ‘Koppie Koppie’ in K38 wordt door 7 kunstenaars op verschillende manieren vormgegeven door middel van aquarellen, olieverfschilderijen, fotografie, keramiek en brons.  Deelnemende kunstenaars zijn Rob van Bergen, Anja Martina de Boer, Bea van der Heijden, Stephan de Jong, Marilyn Josiena, Carolien van Olphen en Sophie Vermeulen.

Wat drijft deze kunstenaars om portretten te maken? Het creëren van een portret vereist een hoog niveau van vaardigheid, zoals kennis van anatomie, lichtinval en technieken om levensechtheid en expressie vast te leggen. Een goed portret brengt een gevoel van connectie tussen de kijker en de geportretteerde. Het kan emoties oproepen, zoals empathie, bewondering of zelfs nieuwsgierigheid, doordat het diepgang biedt in het karakter van de persoon. ‘Koppie Koppie’ is te bezichtigen tot en met 22 september.

In de Kunstwinkel zullen werken te zien en te koop zijn van Wimmy Barf.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden
Woensdag t/m zondag van 13-17 uur
Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in