Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Al ruim helft kaarten Mega Piraten Festijn Marum verkocht

Deel op Facebook

Al dik de helft van de kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op vrijdag 4 oktober plaatsvindt in Marum is verkocht. Organisator Eddie Mensink voorziet in de komende weken nog een grote stormloop op de overgebleven tickets. “Dat is tenminste wat de ervaring ons heeft geleerd”, zegt hij.

Het festival viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Op het programma staan optredens van bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Mooi Wark, Dutch Boys, Marco Schuitmaker, Henk Wijngaard, Gerard Joling en Jannes. Opvallend op het affiche is de naam Boer Harm. Dit najaar is de roemruchte, gemaskerde boerenrapper (een stukje totaaltheater), bekend van hits als ‘Brommers Kieken’ en ‘Komkommer’, voor het eerst vastgelegd voor enkele datums van het Mega Piraten Festijn. Eddie vindt het geweldig: “Er waren zo veel mensen die ons naar Boer Harm vroegen dat we hem hebben geboekt. Met name onder de jeugd is zijn populariteit enorm.  En laten we eerlijk zijn: Boer Harm is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een waar fenomeen.” 

10 april 2004 vond het eerste Mega Piraten Festijn plaats in Lemelerveld. Organisator Eddie Mensink kon destijds een vergunning overnemen van een eerder festival. Hij besloot zich met het Mega Piraten Festijn volledig te richten op het Nederlandstalige lied. Het begon met één feest, maar al snel volgden nieuwe locaties. In Nieuwleusen bijvoorbeeld, de geboorteplaats van Eddie, maar ook in Marum, Borger en Zelhem. Op het hoogtepunt waren er circa zeventien Mega Piraten Festijnen per jaar. “Maar dat was gewoon qua werk en privé niet meer vol te houden. Daarom zijn we het wat rustiger aan gaan doen.”

Programma

Jeroen van der Boom, Marco Schuitmaker, Jannes, Henk Wijngaard, Gerard Joling, Mooi Wark, Raymon Hermans, Belinda Kinnaer, Ancora, Jeffrey Parmentier, Marvin de Geest, Dennie Christian, Justen de Wildt, Boer Harm, Frank van Etten, Stef Ekkel, Mark’s Hazes Tribute, De Suskes, Erik van Klinken, Dutch Boys, Lucas & Gea en Boer Bennie. De presentatie is weer in handen van Willie Oosterhuis. Op het terrein staat bovendien ook de Wunderbar voor het betere après-ski werk.

Het terrein aan de Haarsterweg in Marum is geopend vanaf 18.30 uur; het programma duurt tot 01.00 uur. Kaarten (vanaf 35 euro) zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in