zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Anniek Siegers uit Norg is de beste bloemist van Nederland: ‘Blij dat het eindelijk gelukt is’

Deel op Facebook

Bloemenkransen, boeketten en bloemstukken. Anniek Siegers uit Norg draait er haar hand niet voor om. Ze sleepte zondag de prijs voor beste bloemstuk in de wacht. En daarmee is ze de beste bloemist van Nederland.

De geur van talloze bloemen komt direct op je af, wanneer je de bloemenzaak van Siegers binnenstapt. Tussen de vele kleurrijke creaties is er één bloemstuk dat eruit springt. In een oranje vaas staat een gekleurde boog, met daaraan allerlei roze bloemen, gouden vlinders en gele bolletjes.

“Dit is ‘m dan”, laat Siegers trots zien. Met dit topstuk won de bloemist de Flowercup, een boekettenwedstrijd waar dertig deelnemers uit het hele land aan meedoen. De Norger kwam als beste uit de bus en mag zich zelfzelf nu de beste bloemist van Nederland noemen.

‘Heel blij dat het eindelijk gelukt is’

“Heel bijzonder”, vindt Siegers de winst. “Ik heb wel vaker meegedaan aan wedstrijden en je hoopt altijd eerste te worden. Dus ik was heel erg blij dat het eindelijk gelukt is.”

De vorm van het bloemstuk komt niet uit de lucht vallen. Aan de wedstrijd zijn namelijk strenge regels verbonden. Zo moest het frame voor 75 procent uit plantaardig materiaal bestaan. “En het boeket moest parallel gebonden zijn”, voegt ze toe. “Normaal is een boeket mooi rond als je het koopt, maar hierbij moeten de stelen allemaal recht naar beneden staan.”

Voorbereiding niet eenvoudig

Met een kindje van negen maanden oud en een eigen zaak was de voorbereiding niet eenvoudig. Daarom was Siegers wekenlang aan het zwoegen tot in de late uurtjes. “Mijn vriend heeft niet veel aan mij gehad de laatste paar weken”, grapt de bloemschikker.

Als prijs heeft Siegers een hotelovernachting gewonnen voor het wereldkampioenschap Floral Art, dat in 2025 plaatsvindt in Den Haag. “Al hoop ik stiekem dat ik de tickets niet nodig heb. Want ik zou daar zelf graag staan natuurlijk”, lacht ze.

Daarvoor moet ze eerst nog het landelijke kampioenschap doorstaan, begin volgend jaar. Als dat ook een succes wordt, mag ze meestrijden om de wereldtitel. “En dan moet ik wel vijf of zes kunstwerken maken, dus dat is wel even wat anders”, zegt ze. “Maar dit was een mooi voorproefje.”

‘Mensen komen er speciaal voor naar de winkel’

De overwinning zorgt voor enthousiaste reacties bij klanten. “Mensen komen er speciaal voor naar de winkel. Dan vinden ze het boeket prachtig en feliciteren ze mij. Dat is superleuk”, vindt de bloemenverkoper.

Ook levert de faam haar een boel extra opdrachten op. Mogelijk zitten daar weer bijzondere bij. “Ik had een keer een verzoek van een Braziliaans paar dat ging trouwen in Norg. Toen kon ik alles uit de kast halen, want zij wilden alles. Dat was wel erg leuk om te doen.”

Wie het topwerk nog wil bewonderen, moet snel zijn. Deze week staat het nog in de winkel.

Kijk voor de reportage op de site van RTV Drenthe.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken