donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gevangenismuseum Veenhuizen noteert drukste maand ooit met 20.000 bezoekers

Deel op Facebook

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen heeft een recordmaand achter de rug. Nooit eerder bezochten zoveel mensen het museum als in augustus, waar vandaag de twintigduizendste bezoeker werd verwelkomd. Diegene mocht een cadeautas met lekkernijen uit Veenhuizen mee terug naar huis nemen.

De eerste week van deze maand was de best bezochte week, toen het Gevangenismuseum 7500 gasten over de vloer kreeg. Dat was al een week vol uitersten, want normaal gesproken komen er in heel augustus gemiddeld 15.000 bezoekers naar het museum.

Het Pauperparadijs

Het museum vermoedt dat de kinderactiviteiten, de vele groepsreserveringen en de terugkeer van het theaterspektakel Het Pauperparadijs hebben geleid tot een succesvolle zomer, die dit jaar een groei kende van dertig procent ten opzichte van anders. “Mede dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers is de drukte soepel verlopen”, laat een woordvoerder van het museum weten.

Het Gevangenismuseum, dat twee jaar geleden al eens werd uitgeroepen tot meest kindvriendelijke museum van Drenthe, verwacht dat de bezoekersaantallen in de toekomst verder zullen stijgen. Daarbij wordt rekening gehouden met 150.000 bezoekers per jaar. Met uitbreidingsplannen wordt al op die drukte voorgesorteerd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken