maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

13 mei 2023 is Nationale Molendag: ook de Fortuna is open

Deel op Facebook

Nog niet eerder een molen van binnen gezien? Aarzel dan niet en bezoek ons op Nationale Molendag. Wees welkom in de Koren-en Pelmolen Fortuna in Noordhorn.

Kom kijken hoe de molen werkt en krijg desgewenst een rondleiding. Bij voldoende wind draait de molen en malen we graan tot meel. De molenaars kunnen  precies vertellen hoe dat in z’n werk gaat. Of loop over de stelling om te genieten van het uitzicht over het dorp Noordhorn. Op de benedenverdieping is meer moleninformatie te zien, toeristische informatie te verkrijgen en zijn enkele producten te koop.

Verder zijn de tentoonstellingspanelen en films van de Slag bij Noordhorn te zien. Die strijd uit de 80-jarige oorlog is in 2015 in het zicht van de Fortuna nagespeeld.

In de regel is de molen van april tot november op zaterdag te bezoeken vanaf 10 uur en verder als de blauwe wimpel uit het raam hangt.

De toegang is als altijd gratis; met een aankoop of vrijwillige donatie steunt u het onderhoud van dit al meer dan 130 jaar oude cultureel erfgoed.

Voor meer informatie: www.molenfortuna.nl  en facebook: Molen de Fortuna Noordhorn

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken