zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kleurrijke schilderijen van De Ploeg en zwartwit foto’s van Groninger kerken gaan samen in expositie Kloeke Kerken

Deel op Facebook

In Museum Wierdenland in Ezinge is vrijdag de tentoonstelling Kloeke Kerken geopend. De expositie laat schilderijen zien van kunstenaarsvereniging De Ploeg, waarop Groninger kerken te zien zijn. Het gaat om werk van bekende schilders als Johan Dijkstra, Jan Wiegers en Jan Altink.

Tegelijkertijd is er een expositie van zwart-witfoto’s van Groninger kerken die zijn gemaakt door inwoners van de provincie. Het museum vroeg hen via Radio Noord om hun mooiste, meest bijzondere of meest dierbare foto in te sturen en daar werd massaal op gereageerd.

Meer dan tweehonderd mensen hebben een foto ingestuurd, zegt Elise van Ditmars, directeur van Wierdenland.

‘We zijn verrast dat het er zoveel zijn. Groninger kerken spreken tot de verbeelding, dat blijkt maar weer eens. We hebben hele mooie foto’s binnengekregen. Mijn collega’s Elly Komrij heeft er een selectie van gemaakt. De foto’s dienen als contrast met de kleurrijke schilderijen van De Ploeg.’

Blij verrast

Coen van der Molen uit Uithuizermeeden is blij verrast dat zijn foto van de kerk van Oldenzijl een plekje in de tentoonstelling heeft gekregen.

‘Het was eigenlijk een kleurenfoto, maar ik heb hem zwartwit gemaakt. Fotograferen is een van mijn hobby’s en deze plaat zat in mijn collectie. Ik heb zelf geen speciale band met deze kerk, maar mijn vrouw is geboren in Oldenzijl, dus op die manier heb ik toch iets met die plek.’

Bekijk het orginele artikel bij RTV Noord

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken