maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Leekster Gedichtendag druk bezocht, overvolle zaal voor dichters uit de regio

Deel op Facebook

De avond duurde een half uur langer dan gepland, maar daar maalde eigenlijk niemand om, afgelopen donderdag 26 januari in Borg Nienoord. De Leekster Gedichtendag 2023 was een groot succes! Verrassingen van de avond in de bomvolle zaal waren de openhartig dichtende Sven Honnef en de nog pas 9-jarige Nora-Nina, die een ode op rijm bracht aan haar favoriete dansjuf.

Die dansjuf is Tineke Rouw-Oosterhuis. De Groningse liedjeszangeres, ook buikdanseres, was niet op de hoogte van de komst van haar leerling. Na deze surprise wist Tineke met haar warme, liefdevolle stem zelfs zonder microfoon de meer dan zeventig aanwezigen te beroeren. Ook de nog vrij jonge Sven Honnef pakte iedereen in. Met een aantal indrukwekkende poëtische ontboezemingen vertelde hij eerlijk over zijn leven en hoe hij had geworsteld met verslavingen. Rens-Elisabeth de Vries speelde daarna een scene uit haar theaterstuk Oranjewoud, over een meisje dat veel last heeft van de scheiding van haar ouders.

De humor kwam dit keer van de spitsvondigheden van met name Sylvia Hubers, Bart Adjudant en Jelou. Anderen scoorden vooral met wat serieuzer werk. Christel Elshout leidde met speels gemak de avond in en uit, en Wouter van Schie trakteerde iedere optredende artiest op een limerick-op-maat ter introductie. Het publiek genoot met volle teugen van alles wat er werd voorgeschoteld. Het smaakte zeer naar meer: dus volgend jaar weer!

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken