woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Mega Piraten Festijn weer naar Marum

Deel op Facebook

Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 29 september terug naar Marum. Het affiche bevat weer diverse bekende namen uit de Nederlandstalige muziekwereld. Van Mooi Wark tot Marco ‘Engelbewaarder’ Schuitmaker, van Jan Smit tot Jannes en van Gerard Joling tot Ancora. En er is een speciale gast. Vol trots maakt de organisatie bekend dat Bennie Jolink, de aartsvader van de boerenrock, een set vol klassiekers van Normaal zal brengen.

Eddie Mensink is natuurlijk apetrots op de komst van Bennie Jolink, de voorman van de legendarische boerenrockband Normaal. “We zijn er jaren mee bezig geweest om hem bij ons te krijgen”, vertelt Eddie. “Bennie gaat dit hele najaar met ons mee. Normaal, die band is zo enorm belangrijk voor het platteland. In mijn jeugd heb ik de platen grijs gedraaid. Als jochie van 15, 16 jaar ging ik op de fiets naar elk concert van Normaal bij mij in die buurt. Ik denk dat ik de band wel een stuk of twintig keer heb gezien. En als DJ in het uitgaansleven en bij de piratenzenders draaide ik Normaal natuurlijk regelmatig. Bennie heeft toegezegd dat hij oude hits zal brengen. Dat wordt høken!”  

Eddie en de zijnen zijn sinds de coronajaren, toen het festival grotendeels stil lag, weer uitgebreid aan het toeren met het Mega Piraten Festijn. Wat hem opvalt, is dat inmiddels een nieuwe generatie haar weg naar de Mega Piraten Festijnen heeft gevonden. “Ze hadden van hun ouders of van oudere vrienden en vriendinnen over het Mega Piraten Festijn gehoord, maar door alle coronabeperkingen er nog nooit eentje zelf meegemaakt. Hun enthousiasme is enorm. Ze zingen alle liedjes mee. Onze presentator Willie Oosterhuis zei het al: ‘Dit houdt nooit meer op’. Maar het beeld in de tent blijft wel hetzelfde: jong en oud viert gezamenlijk feest. Het Mega Piraten Festijn is en blijft een feest van verbroedering.”  

Programma

Bennie Jolink, Marco Schuitmaker, Mooi Wark, Dennie Christian, Henk Wijngaard, Frans Duijts, Jan Smit, Jannes, Lady Tukker, Frank Verkooijen, Ancora, Boer Bennie, Belinda Kinnaer, Erik van Klinken, Jaman, Henk Dissel, Gerard Joling, Stef Ekkel, Robert Pater, Jeffrey Kuipers, Gino Graus, Lucas & Gea, Rutger van Barneveld en René Karst. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Maar dat is nog niet alles. In een speciale area draait alles om happy høken en in de Wunderbar is er gedurende het hele Mega Piraten Festijn een après ski party. Het festival vindt plaats aan de Haarsterweg. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Kaarten vanaf 32,75 euro zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken