dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ontdek rivier de Lauwers aan boord van de ZK 31

Deel op Facebook

Het Visserijmuseum organiseert op zaterdag 22 juli, 5 augustus en 2 september het unieke Lauwers-arrangement. Het programma start om 10.00 uur in Zoutkamp met een rondleiding door een oud-visserman. Hij vertelt vol passie over de visserij en brengt de geschiedenis tot leven.

Vervolgens stapt u aan boord van de elektrisch aangedreven ZK 31 (een replica van een houten garnalensloep) voor een anderhalf uur durende vaartocht over de Lauwers, een riviertje op de grens van de provincies Friesland en Groningen. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur en vanaf het water zijn de pittoreske dorpen Lauwerzijl, Munnekezijl en Pieterzijl te bezichtigen. Een bevlogen gids geeft informatie over het gebied.

Tijdens een tussenstop in Visvliet wordt een lunch aangeboden in het Heirhuys. U heeft de mogelijkheid om de Eise Eisinga Droomtocht te lopen langs verschillende planeten. Deze wandeltocht is opgezet om voormalig inwoner Eise Eisinga te eren. In het jaar 1774 heeft hij het planetarium in Franeker ontwikkeld. In zijn tijd waren er zes planeten bekend en met die planeten en de zon als middelpunt wordt in Visvliet uitgebeeld hoe groot het heelal is.

Om 15.00 uur ligt de sloep weer klaar voor de terugreis naar Zoutkamp. De kosten bedragen € 50,00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar activiteiten@visserijmuseum.com. Uitgebreide informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com/activiteiten. Het arrangement gaat door bij voldoende deelname en onder goede weersomstandigheden.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken