maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Underweg over Grietje Clewits in Roon

Deel op Facebook

As ofsluter van de tentoonstelling ‘Kunstblik op Roden’ in Kunstencentrum K38 is der op zundagmiddag 20 augustus de prissentatie van het zesde diel oet de Underwegreeks. Gerrit Boer en Henk Berghuis brengt in elk diel een Drentse schriever under de andacht tiedens een lezing en een wandeling. Dizze maol stiet Grietje Clewits met heur gedicht d’Elterbult in het middelpunt. Clewits (1883 – 1962) stun wat in de schaduw van schrievers as Peter van der Velde en Vasalis, maor was slim belangriek veur de Drentse schrieverij. Hoog tied um Grietje Clewits ies veur het voetlicht te brengen.

ROON – Op zundagmiddag 20 augustus begunt um 14:00 uur in Kunstencentrum K38 in Roon een programma over het leven en wark van schriefster Grietje Clewits. Het is een middag met veurdrachten, meziek en een wandeling. Te gast bint Anne Doornbos en Martin Koster. De meziek wordt verzörgd deur Leonieke Toering en Jan-Roelof Bathoorn. Nao de lezing is der een wandeling met Willem van der Velde deur het dörp naor het Scheepstra Kabinet in de Scheepstraschool, waor Grietje Clewits jaorenlang veur de klas staon hef.

Kaorten (€10,-) bint te risserveren bij het Huus van de Taol: https://huusvandetaol.nl/nl/product/grietje-clewits-lezing/.

Um de maond wordt een diel van de Underwegreeks onthuld. Bij het Huus van de Taol bint ze veur € 5,- in digitaole oetgave te downloaden. De oetgave over Grietje Clewits is het zesde diel van de Underwegreeks en komt oet in september. Kiek op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

info@huusvandetaol.nl

PAfbeelding 1ERSBERICHT HUUS VAN DE TAOL / Het Drentse Boek

————————————————————————————-—

1 augustus 2023

Afbeelding

Underweg met Grietje Clewits in Roden
Lezen, lustern, kuiern en kieken bij lezing over Drentse schrijfster

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Kunstblik op Roden’ in Kunstencentrum K38 is er op zondagmiddag 20 augustus de presentatie van het zesde deel uit de Underwegreeks. Gerrit Boer en Henk Berghuis brengen in elk deel een Drentse schrijver onder de aandacht tijdens een lezing en een wandeling.  Deze keer staat Grietje Clewits met haar gedicht d’Elterbult in het middelpunt. Clewits (1883 – 1962) stond wat in de schaduw van schrijvers als Peter van der Velde en Vasalis, maar was heel belangrijk voor de Drentse literatuur. Hoog tijd om Grietje Clewits eens in het zonnetje te zetten.

RODEN – Op zondagmiddag 20 augustus begint om 14:00 uur in Kunstencentrum K38 in Roden een programma over het leven en werk van schrijfster Grietje Clewits. Het is een middag met voordrachten, muziek en een wandeling. Te gast zijn Anne Doornbos en Martin Koster. De muziek wordt verzorgd door Leonieke Toering en Jan-Roelof Bathoorn. Na de lezing is er een wandeling met Willem van der Velde door het dorp naar het Scheepstra Kabinet in de Scheepstraschool, waar Grietje Clewits jarenlang onderwijzeres is geweest.

Kaarten (€10,-) kunt u reserveren bij het Huus van de Taol: https://huusvandetaol.nl/nl/product/grietje-clewits-lezing/.

Om de maand wordt een deel van de Underwegreeks onthuld. Bij het Huus van de Taol zijn ze dan voor € 5,- in digitale uitgave te downloaden. De uitgave over Grietje Clewits is het zesde deel van Underwegreeks en verschijnt in september. Kijk op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

info@huusvandetaol.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken