zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

De expositie Groen in K38 staat voor méér dan alleen de kleur.

Deel op Facebook

De 7 kunstenaars Tim Blaauw, Bert Klaver, Kien Hertogs, Phlox van Oppen, Flos Pol, Angelique van der Valk en Sibrich Veenland laten indrukwekkende werken zien, dat zeer divers is. Allen hebben zo hun eigen werkwijze in ambacht, techniek, idee-verwerking en materiaalgebruik.

Kien Hertogs (van KStudio) maakt kastjes op poten die zo lijken weg te lopen door de ruimte. Zij gebruikt kastjes uit de kringloop waarvan de poten worden vervangen door boomtakken op een natuurlijke wijze. De lades zijn aan de binnenkant prachtig bekleed. Heel bijzonder zijn haar schilderij-lijsten die overgaan in een boomstronk. Werken waar je van gaat glimlachen, de kasten en lijsten zijn zo geestig, spannend en intrigerend.  

Angelique van der Valk is in haar werk op zoek naar harmonie, schoonheid en evenwicht met de natuur. Ze is bekend geworden door haar kunst van groente-afval. Dit zeer fragiele werk legt ze vast met de camera. Van de foto’s maakt ze nieuwe composities die afgedrukt worden op hout. Ze werkt graag met natuurlijke materialen en handgemaakte verf. Door dit bredere palet aan technieken ontstaat er kunst met een heel eigen signatuur en een unieke beeldtaal.

Zo zijn er in deze tentoonstelling ‘GROEN’ textielwerken, digitale prints, keramiek en porselein, schilderwerk, houtdruk en werken van restmateriaal te zien. 

In de kunstwinkel zijn prachtige schilderijen van Aafje Hartlief te bewonderen.

‘GROEN’ is te bezichtigen tot en met zondag 30 juni – mis het niet!

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken