zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Klein expositie in K38 in Roden

Deel op Facebook

De Verkuno expositie ‘KLEIN’ met werk van 13 kunstenaars, is te bezichtigen vanaf 20 januari 2024 in Kunstencentrum K38 in Roden.

Het begrip ‘Klein’ is betrekkelijk, invloed van de omgeving kan iets “klein” maken, voor eenieder is een eigen perceptie mogelijk.
Zo maakt Thea Hoek kleine verhalende tafereeltjes. Verder is er van Ruth Assink de uitbeelding van het gevoel van nietigheid in een landschap. Henk van Donk vraagt naar de menselijke maat bij het zien van wolkenkrabbers.
Zoom in op de bodem en ontdek kleine organismen van Rianne Kooijman. Arne Brink duikt in het gras en ziet een stad aan micro- organismen ontstaan. Dieper in de bodem raakt Geertje Geertsema betoverd door de onaardse schoonheid van slijmzwammen, terwijl Inka Markowski geboeid wordt door organische vormen en patronen. In het uitdijende heelal lijkt de aarde te krimpen volgens Mieke Koenen. Letterlijk “klein” werk is er van Wianda Keizer met abstracte objectjes en Joop Overkleeft balanceert op de grens tussen concreet en abstract met houtsnedes. En dan Adriaan Nieuwenhuis met knikkerende jongetjes, maar ook werk over grote problemen, meestal klein van stuk. Daarnaast ook de verbeeldende piepkleine corona-huisjes van Elt de Boer en de vaccinatie- spuiten van Maxelant.

Op vrijdag 19 Januari om 20.00 uur wordt deze expositie geopend met het piccolospel van Edy Convent. Zij was 41 jaar fluitist en piccolospeler van het NNO.
Voor rondleidingen kan er contact opgenomen worden met Atty van der Mark, via email attyvandermark@gmail.com

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken