zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Feestelijke opening Informatiepunten Digitale Overheid

Deel op Facebook

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf nu op meer plaatsen terecht bij de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO), feestelijke opening door wethouders Haze en Schollema.

Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker via internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de (digitale) Berichtenbox van MijnOverheid.nl, en zaken zoals huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget, belasting, pensioen en uitkering. Echter een grote groep mensen heeft hier hulp bij nodig door het ontbreken van vaardigheden en kennis over internet. Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen bij de bibliotheek terecht met vragen over informatie van de overheid.

Op dit moment is er wekelijks een spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Leek. Het spreekuur wordt uitgebreid met maandelijkse spreekuren in de bibliotheken in Zuidhorn, Marum en Grootegast. Op 16 januari om 11.00 uur is de officiële opening van het IDO in Zuidhorn. Wethouder Haze opent op 18 januari om 11.00 uur in Bibliotheek Marum het IDO en wethouder Schollema opent op 18 januari om 15.00 uur het IDO in Bibliotheek Grootegast.

Iedereen is van harte welkom om de feestelijke openingen bij te wonen. U krijgt dan tevens een handigheidje mee voor het bedienen van uw telefoon of tablet (zo lang de voorraad strekt).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken